Συνάντηση Σοροπτιμιστριών Ελλάδας | Βόλος | 3,4 και 5 Νοεμβρίου

Στο Βόλο η Συνάντηση Σοροπτιμιστριών Ελλάδας στις 3,4 και 5 Νοεμβρίου  με τη συμμετοχή μελών από 24 Ομίλους

 

Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3, 4 και 5 Νοεμβρίου 2023 η ετήσια Πανελλήνια Συνάντηση Προέδρων, Διευθυντριών και Αναπληρωτριών Διευθυντριών Προγράμματος με την υποστήριξη της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδας και τη διοργάνωση του 1ου Σοροπτιμισιτκού Ομίλου Βόλου και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις».

Η Συνάντηση Προέδρων , Διευθυντριών και Αναπληρωτριών Διευθυντριών Προγράμματος  πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη – έδρα Σοροπτιμιστικού Ομίλου δίνοντας την ευκαιρία συνάντησης Σοροπτιμιστριών από όλη την Ελλάδα  και κυρίως την ανταλλαγή θέσεων και απόψεων  καθώς και τον  προγραμματισμό δράσεων  στο πλαίσιο προγραμμάτων του Διεθνούς Σοροπτιμισμού , του  Διεθνούς Σοροπτιμισμού Ευρώπης και της Σοροπτιμιστικής  ¨Ενωσης Ελλάδας.

Ο Βόλος επελέγη για τη φετινή Συνάντηση με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 χρόνων  (1963 – 2023) από την ίδρυση του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, που ήταν ο τέταρτος Όμιλος που ιδρύθηκε στην Ελλάδα μετά τον Ιδρυτικό Αθηνών (1950), 1ο Όμιλο Θεσσαλονίκης (1958) και Καβάλας (1961).

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών που θα πραγματοποιηθούν  στο ξενοδοχείο “Park”  προγραμματίζονται  διαλέξεις με επίκαιρα θέματα και θέματα  ειδικού ενδιαφέροντος από εξαίρετους εισηγητές όπως  οι: Δημήτρης Σιάτρας (νομικός- συγγραφέας – ερευνητής) με θέμα «Πιστοποιώντας τη δύναμη του λόγου – εμβαθύνοντας τη σκέψη του ρήτορα Γοργία για των πονημάτων του «Ελένης Εγκώμιον» και «Απολογία του Παλαμήδη», Μαρία Σπανού (πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων Βόλου- ερευνήτρια Τοπικής Ιστορίας – συγγραφέας)  με θέμα «Μικρό εισαγωγικό για την ιστορική φυσιογνωμία και ταυτότητα του Βόλου»  την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, το  Σάββατο 4 Νοεμβρίου 11 το πρωί ομιλία της Καίτης Χούστη, Ομ.Καθηγήτρια  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Π.Θ.  – Διευθύντρια Προγράμματος Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις»–με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη : από τα chatbots στο metaverse».  Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 12 το μεσημέρι ο Λουκάς Ζαχειλας – καθηγητής και πρόεδρος του Οικονομικού τμήματος του Π.Θ. – θα αναπτύξει το θέμα «Κλιματική αλλαγή : μικρές και μεγάλες  αλήθειες» και ο Βασίλης Ηλιόπουλος – Αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου – Εθελοντής –  διασώστης θα μιλήσει με αφορμή τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το Βόλο και τη Μαγνησία.  Θα προηγηθεί ξενάγηση στο έργο του Γιώργου Γουναρόπουλου στον Ι.Ν. Αγίας Τριαδας Βόλου από την Χρύσα Δραντάκη – Δρ Κοινωνιολογίας της Τέχνης – Διευθύντρια ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.  Οι συνεδρίες θα κορυφωθούν με το εορταστικό δείπνο  που θα δοθεί το βράδυ του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου 2023 στην Εξωραιστική Λέσχη Βόλου.

Σημειώνεται ότι  ο Σοροπτιμισμός είναι Διεθνής Οργάνωση που αποτελείται από πέντε Ομοσπονδίες : της Ευρώπης, της Αμερικής, της Μ.Βρετανίας και Ιρλανδίας, του ΝΔ Ειρηνικού και της Αφρικής.  Απαριθμεί 72.000 σε 121 χώρες με δράσεις  που επικεντρώνονται στην εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών,  στη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών υγιεινής και εκπαίδευσης, κατά της ανθρώπινης διακίνησης (Trafficking) και οτιδήποτε επηρεάζει τη ζωή των κοριτσιών και των γυναικών.

Αναφέρεται τέλος, ότι στον Βόλο λειτουργούν δύο Σοροπτιμιστικοί Όμιλοι, ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλος που ιδρύθηκε το  1963 και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου «Θέτις» που ιδρύθηκε το 1990  πιστοποιώντας τον ενεργό εθελοντισμό σε δράσεις που αφορούν στις γυναίκες, σε κάθε τομέα που προσδιορίζει την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική τους  ανέλιξη.

 

 

Comments are closed.