Δρ. Ολγα Τζωρτζάτου-Νανοπούλου

Αγαπητές φίλες

Με μεγάλη χαρά  και ικανοποίηση σας ενημερώνω ότι:

Η Δρ. Ολγα Τζωρτζάτου-Νανοπούλου-προσωπικά ήμουν  η σοροπτιμιστική νονά της– μέλος της Σοροπτιμιστικής Ενωσης Ελλάδος (Ομίλου Λυκαβηττού), μετακόμισε πρόσφατα για επαγγελματικούς λόγους  στην Γενεύη και από τον Φεβρουάριο του 2024  είναι μέλος του Club Geneve-Fondateur και  πρόεδρο την Donatella Benjamin .

Είναι μεγάλη τιμή για τον Ελληνικό Σοροπτιμισμό:

Η  Δρ. Όλγα Τζωρτζάτου Νανοπούλου ορίστηκε πρόσφατα Εκπρόσωπος του Soroptimist International στα Ηνωμένα Έθνη της Γενεύηςμε ειδικότητα την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών στην Υγεία, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

 Μαζί με τις εξαιρετικές συναδέλφους της Σοροπτιμίστριες εκπροσώπους στη Γενεύη, θα εργαστούν για να διασφαλίσουν ότι , οι προτεραιότητες και τα βασικά μηνύματα του Σοροπτιμισμού θα φτάνουν στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη είναι το δεύτερο μεγαλύτερο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών, μετά τη Νέα Υόρκη και αποτελεί κομβικό σημείο για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και οι μηχανισμοί αναθεώρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του βρίσκονται εδώ, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW).

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) εδρεύουν στη Γενεύη, καθώς και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).

Για τις Εκπροσώπους του Σοροπτιμισμού  στον ΟΗΕ στη Γενεύη, αυτοί οι μηχανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρέχουν μια κρίσιμη ευκαιρία να κάνουν συστάσεις στις κυβερνήσεις και για να διασφαλίσουν ότι λαμβάνονται μέτρα για την προώθηση της ισότητας των φύλων και της πρόσβασης γυναικών και κοριτσιών στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες τους.

Ευχόμαστε στην Όλγα καλή επιτυχία στον νέο της ρόλο και ευόδωση των σοροπτιμιστικών στόχων!

Ολες εμείς οι Ελληνίδες Σοροπτιμίστριες είμαστε περήφανες που μια Ελληνίδα  είναι εκπρόσωπος στα Soroptimist International στα Ηνωμένα Έθνη της Γενεύης, με ειδικότητα την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών στην Υγεία, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

 

Ευχόμαστε και άλλες Ελληνίδες Σοροπτίμστριες να έχουν διεθνείς διακρίσεις .

Με αγάπη η Σοροπτιμιστική νονά σου

Comments are closed.