16ΗΜΕΡΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στις 28 Νοεμβρίου οργανώθηκε η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: “η Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών” με ομιλήτριες διακεκριμένες επιστήμονες. Ανάλυσαν το θέμα οι: Γεωργία Πετράκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, Παντείου Πανεπιστημίου, Τέσσα Χριστοδούλου, Δρ Νευροψυχολογίας – Εγκληματολόγος, Λίλα Ραγκούση, LLM Δικηγόρος-Ποινικολόγος, Ευαγγελία Μάνος, Chief of Staff, Criminal Justice & Public Safety, Philadelphia. Η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου ένωσε τη φωνή της με όλες τις γυναίκες ενάντια στη βία.

Στις 7 Δεκεμβρίου έλαβε μέρος η δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση με τις διαφωτιστικές και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις στην πραγματικότητα του φαινομένου της Βίας από τις προσκεκλημένες, Μαρίας Συρεγγέλα, Γενικής Γραμματέως, ΓΓΟΠΙΦ και Αγγελικής Παπάζογλου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ΓΓΟΠΙΦ. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της Προέδρου του Ομίλου Κηφισιάς-Εκάλης και δικηγόρου Βάλης Παλαιολόγου για τη Σεξουαλική Παρενόχληση στο χώρο της Εργασίας.

Η ακτιβιστική 16ήμερη εκστρατεία κορυφώθηκε με την τρίτη διαδικτυακή συνάντηση, την οποία διοργάνωσε ο Όμιλος Αθηνών Ανατολικός με θέμα «τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι τα Δικαιώματα των Γυναικών και τα Δικαιώματα των Γυναικών είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» με ομιλήτριες την πολιτική επιστήμονα Λίλιαν Ζέλλου και Πρόεδρο του ΣΕΕ 2010-2012 και την Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά, πρόεδρο της LivingPostcards.

Comments are closed.