Παγκόσμιο Συνέδριο Σοροπτιμιστριών στο Δουβλίνο 27-29 Ιουλίου 2023 | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Soroptimist Union of Greece

                                                                                   Αθήνα 12 Ιουλίου 2023

 

Παγκόσμιο Συνέδριο Σοροπτιμιστριών στο Δουβλίνο 27-29 Ιουλίου 2023 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος με την συμμετοχή 15 μελών της θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο συνέδριο του Διεθνούς Σοροπτιμισμού, που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο στις 27-29 Ιουλίου 2023, στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δουβλίνου.

Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος αποτελεί μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης εθελοντριών γυναικών, γνωστή ως Διεθνής Σοροπτιμισμός ο οποίος αποτελείται από πέντε (5) Ομοσπονδίες: της Αμερικής ,της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας  του Νοτιοδυτικού Ειρηνικού , της Αφρικής και της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία περιλαμβάνει 43 χώρες της Ευρώπης μεταξύ αυτών και την Ελλάδα , χώρες της Μέσης Ανατολής και Καραϊβικής.

 Ο Διεθνής Σοροπτιμισμός εκπροσωπείται στα Ηνωμένα Έθνη με μόνιμη συμβουλευτική θέση στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC κατηγορία 1), στο Συμβούλιο της Ευρώπης (CoE), στο Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών (EWL) , στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE), συνεργάζεται με διάφορους άλλους διεθνείς φορείς, οργανώσεις και ΜΚΟ.

Βασικοί στόχοι της Οργάνωσης είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, η προάσπιση της ισότητας, της ανάπτυξης και της ειρήνης στον κόσμο και κυρίως η προστασία των γυναικών και των κοριτσιών και η προώθησή τους σε μια ισότιμη κοινωνία.  Το έργο μας είναι να: «Εκπαιδεύουμε, Ενδυναμώνουμε και Ενεργοποιούμε» γυναίκες και κορίτσια και αυτό το κάνουμε μέσω των έργων μας που λειτουργούν σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Είμαστε μια παγκόσμια φωνή για την γυναίκα.

Στο παγκόσμιο συνέδριο που διεξάγεται κάθε 4 χρόνια, συναντιούνται μέλη και των 5 Σοροπτιμιστικών Ομοσπονδιών προκειμένου να συζητήσουν θέματα για το παρόν και το μέλλον της Οργάνωσης.

 

Η πρόεδρος

Ιωάννα Κοτσαρίνη

https://www.soroptimistinternational.org/

https://www.soroptimisteurope.org/

 

Comments are closed.