Αφιέρωμα στην εκλιπούσα Βάσω Μενζελοπούλου

Η ενασχόληση με τον κοινωνικό εθελοντισμό είναι το στοιχείο που δίνει προστιθέμενη αξία στη ζωή ενός ανθρώπου.

Το στοιχείο αυτό έλαμψε στην προσωπικότητα της Βάσως Μενζελοπούλου, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν ενεργά παρούσα στην κοινωνία και στις δράσεις του Ομίλου μας.
Όταν το 1988 πληροφορήθηκε για την παγκόσμια οργάνωση προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα γυναικών και κοριτσιών, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας ΔΑΝΙΗΛΙΣ, του οποίου υπήρξε ψυχή και ιθύνων νους.

Ως πρόεδρος του Ομίλου αλλά και ως εκλεγμένη σε διάφορα αξιώματα της Πανελλήνιας Ένωσης συμμετείχε σε συνέδρια και επιτροπές και συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση κοινωφελών δράσεων για την υποστήριξη γυναικών και κοριτσιών σε εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που οργανώσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, παρουσίασε με πολύ χαρά και υπερηφάνεια, το Λεύκωμα με την 30ετή δράση του Ομίλου μας, βασισμένο κυρίως στο δικό της αρχειακό υλικό.

Παρούσα ήταν και στις 26 Απριλίου, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου, στην εκδήλωσή μας για την Ελληνίδα Γυναίκα.

Πλήρης ημερών, με παιδιά και εγγόνια, έχοντας διανύσει μια πλούσια σε εμπειρίες διαδρομή ζωής, αφήνει ανεξίτηλο στίγμα στην Πατρινή κοινωνία.

«Γυναίκα δυναμική, με θέληση για ζωή και προσφορά, εμβληματική μορφή, πραγματική κυρία, αριστοκράτισσα, αξιοπρεπής, καλοσυνάτη, με ήθος, με αισθητική και από όλους αγαπημένη».
Αυτούς τους χαρακτηρισμούς περιέχουν τα πολυάριθμα συλλυπητήρια μηνύματα και τηλεφωνήματα που προέρχονται από τις φίλες – μέλη Ομίλων από όλη την Ελλάδα.
Εκ μέρους όλων αυτών και κυρίως των μελών του Ομίλου Πάτρας ΔΑΝΙΗΛΙΣ, με πολύ αγάπη και ευγνωμοσύνη απευθύνω ύστατο χαιρετισμό και εύχομαι καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.

Comments are closed.